Innováció támogatása a Győri Egyházmegye iskoláiban

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda, mint a Győri Római Katolikus Egyházmegye oktatási intézménye, a Szentírás szellemében, az évszázados iskoláztatási hagyományokhoz híven neveli, oktatja tanulóit. Tanáraik amellett, hogy hagyományosan valláson alapuló oktatást nyújtanak a hallgatóknak, tudatában vannak annak is, hogy a technológia exponenciális fejlődése egyre inkább meghatározza a tanulók jövőjét.

Korábban az egyházmegye iskolái hagyományos táblákat, írásvetítőket és projektorokat használtak az osztálytermekben. Az igazság viszont az, hogy felgyorsult világunkban ezen eszközök ma már elavultnak számítanak – a gyermekek interaktív eszközöket, okostelefonokat és tableteket használnak odahaza. Az egyházmegye felismerve ezt, egy modernebb tanítási környezet megteremtését tűzte ki célul: olyan hosszútávon működő, modern interaktív megoldást kerestek az osztálytermekbe, amely elősegítheti a hallgatók és a tanárok közötti szorosabb együttműködést.

Az iskola és az egyházmegye átnézve a piaci alternatívákat, azért döntött végül a Newline mellett, mert a magas minőség és teljesítmény mellett ez volt a legmegfelelőbb választás a költségvetés szempontjából is. A diákok motiválásának érdekében 26 db Newline TRUTOUCH TT-7519RS interaktív táblát telepítettek az iskolákba a Line-Comp Kft. támogatásával.

Többek között azért esett a választás erre a modellre, mert a TRUTOUCH RS sorozat képes akár 20 érintési pont egyidejű kezelésére, lehetővé téve a diákok és a tanárok számára, hogy egyidejűleg dolgozzanak az interaktív táblán. A rendkívül pontos érintőfelületű kijelző lehetővé teszi jegyzetek készítését, írást és rajzolást. A Newline kollaborációt támogató funkcióinak hála a tanárok számítógépükről vagy épp okostelefonjukról könnyedén továbbíthatják a megjelenítendő tartalmat, tananyagot az interaktív táblákra.  A legtöbb Newline interaktív táblát az alsó tagozatos tanulók osztálytermeibe telepítették, ahol nagy segítséget nyújt például az angol, matematika, természetismeret és rajz tananyagok elsajátításában.

A NewLine interaktív megoldásainak köszönhetően a Győri Római Katolikus Egyházmegye tanulói aktívan részt vehetnek az órákban, miközben kiélvezhetik a modern technológia előnyeit. A tanárok sikeresen integrálták a Newline interaktív tábláit a tanmenetjükbe, melynek eredményeképp a diákokat könnyebben bevonhatják a tanóra történéseibe. A tanároknak végre nem kell a projektorokkal vesződniük, és nincs többé szükség drága izzók cseréjére sem.

Megosztás

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Copyright © 2018 HRP Europe Kft. | Minden jog Fenntartva.